Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Kolla brandskyddet i din sommarbostad

Nu är det semestertider för många och förhoppningsvis soligt där du befinner dig. Sommar, sol och semester brukar medföra att man har skrotat alarmfunktionen på mobilen men har koll på solkrämen och badväskan. En sak som vi inom räddningstjänsten tycker är oerhört viktig – var man än befinner sig – är brandskyddet. 

Oavsett om du befinner dig på land, i en stuga eller i husvagnen, eller till sjöss i segelbåten så är brandskyddet oerhört viktigt! En fungerande brandvarnare kan rädda liv, billigare livförsäkring är svår att hitta. 

För att ha skäligt brandskydd i bostaden (hemma eller sommarbostad) rekommenderar vi en brandvarnare, en handbrandsläckare och en brandfilt. I dag när vi har mycket teknisk utrustning i hemmen rekommenderar vi till och med att ha en brandvarnare i varje sovrum. Vid en brand gör en fungerande brandvarnare dig uppmärksam på röken och ger dig (förhoppningsvis) möjlighet att rädda och varna andra. 

Kom ihåg att testa din brandvarnare med jämna mellanrum och i synnerhet om du varit bortrest ett tag, när du ”öppnar” sommarbostaden, bytt batteri eller rengjort den. En enkel knapptryckning sen är det klart. 

Ta dig tid att se över brandskyddet där du befinner dig så kan du lägga ditt fokus på familj och vänner, lata dagar, bad och ledighet sen! 

Våra kollegor i Räddningstjänsten Syd har ett ”risktest” där du kan se ”hur farlig du är”. Kika gärna här och gör sommartestet för att se hur farlig du är. Var rädd om dig i sommar! 


Produktion Cityweb