Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Respektera våra avspärrningar 

Under 2016 var det tre av våra kollegor inom räddningstjänst-Sverige som omkom i arbetet. Tre personer som skadades så allvarligt i samband med insats vid trafikolyckor att de senare avled. Vid trafikolyckor, men även andra händelser, behöver vi samarbeta – vi och ni! 

Vid en trafikolycka spärrar vi av området där vi arbetar. Ibland stänger vi av hela vägen och det gör vi för att skydda de drabbade, men också för att ge räddningspersonalen en säker arbetsmiljö. 

Vi vet att ni är många som har bråttom, till tåg eller flyg, möten eller att hämta barnen på förskola eller fritids. Vi garanterar er att vi gör allt vi kan för att minimera trafikstörningen. Med ömsesidig respekt och hänsyn kommer vi långt. Det gäller även fotografering och filmning, vi ber er att inte göra det – tänk på de som redan är drabbade. Eller tänk om det vore du eller någon som du håller kär. 

När vi är på väg fram till de drabbade underlättar det oerhört mycket om vi – återigen – hjälps åt. På bilden nedan ser du en situation på motorvägen där våra medtrafikanter lämnade fri väg så att vi kunde komma fram till de drabbade snabbt och säkert. För det är vi mycket tacksamma! 

Så tänk på att respektera våra avspärrningar, visa respekt och hänsyn och låt oss hjälpas åt. Tack! Var rädd om dig! 

Våra kollegor i Räddningstjänsten Storgöteborg har gjort en film som beskriver varför vi spärrar av och vad vi gör. Kika gärna på den här nedan. Produktion Cityweb