Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Tänk på detta när du grillar

Sommaren är grillningens högsäsong. Vid middagstid kommer grilldoften från alla håll och kanter i bostadsområdena. Att grilla säkert handlar om att vara uppmärksam och minimera riskerna, dels för brand men också för osämja grannar emellan. 

Det finns ingen lag som säger att det är förbjudet att grilla på balkongen. Däremot kan din fastighetsvärd eller bostadsrättsförening ha särskilda ordningsregler för grillning, kolla med dem vad som gäller där du bor. På balkongen är det nära till brännbart material och grillröken kan störa dina grannar. 

När du grillar ska du tänka på att placera grillen på icke brännbart underlag och en bra bit från fasaden. Ha en vattenslang eller hink med vatten i närheten för att kunna släcka om det skulle börja brinna utanför grillen. 
Har du tänkt att grilla ute i naturen ska du först kolla brandriskprognosen. För Varbergs och Falkenbergs kommuner kan du avläsa värdet på vår hemsida, dagligen under sommartid. Om du använder en engångsgrill så tänk på att dränka kolen ordentligt, avvakta och tillse att den är släckt innan du lämnar den som avfall. 

Fler bra tips om hur du kan grilla säkert och därmed få en härlig grillkväll kan du läsa härProduktion Cityweb