Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Räddningstjänsten avslutad i Glommen 

Räddningstjänsten är nu avslutad i Glommen där en industrifastighet brann tidigare i dag. Fastigheten är totalförstörd men lyckligtvis finns inga personskador rapporterade i samband med branden. Väg 735 är återigen öppen för trafik och de boende i närheten som varit evakuerade kan komma hem till hemmets vrå. 

Det var i dag på morgonen som räddningstjänsten larmades till Glommen sedan det börjat brinna i en industrifastighet. När styrkorna kom till platsen var det en fullt utvecklad brand. Räddningstjänsten gjorde direkt ett försök att få ut gasflaskor som fanns i byggnaden men de var alltför brandpåverkade så räddningsledaren beslutade att låta dem vara och göra en passiv insats. En passiv insats innebär att räddningstjänsten är på platsen och bevakar men inte gör några släckinsatser på grund av byggnadens utformning och den explosionsrisk som gasflaskorna utgör.  

Under tidig kväll fick vi förstärkning genom en bepansrad hjullastare med personal från Försvarsmaktens Tekniska Skola, FMTS, i Halmstad samt skyttar från Räddningstjänsten i Halmstad. Hjullastaren letade fram de fem gasflaskorna, i massorna som återstod av fastigheten, och sedan kunde skytten eliminera dem. Genom att skjuta hål i flaskorna försvinner trycket i dem och därmed explosionsrisken.

Väg 735, "Glommavägen", är återigen öppen för trafik och de boende som varit evakuerade kan återvända hem.

Tack till alla som varit inblandade i insatsen under dagen. Ni har gjort ett fantastiskt bra jobb! 


En bepansrad hjullastare från FMTS kom till undsättning under eftermiddagen. 


På med skyddskläder! 


Ett glatt gäng som utgjorde vår förstärkning. Samverkan med andra aktörer är alltid lärorikt och inspirerande. 

Produktion Cityweb