Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Sjung om studentens vita och säkra dar´

Skolavslutning och student närmar sig med stormsteg. Sommarlovet hägrar med sol, bad och lata dagar! Låt avslutningarna bli minnesvärda och glädjefyllda, alkoholfria och säkra. 

Köp inte ut alkohol till ungdomar

Många förknippar student och skolavslutning med fest och alkohol. För många ungdomar är detta också första tillfället som de provar alkohol. 


Vi vill sprida kunskap om ungdomar och alkohol, och du som förälder är jätteviktig! Målet är att minska tillgängligheten av alkohol för tonåringar genom att få er föräldrar att: 

  • lyfta riskerna med en tidig alkoholdebut.
  • inse vikten av tydlig gränssättning, normer och värderingar kring alkohol.
  • aktivt avstå från att köpa ut alkohol till ungdomar under 20 år.   
  • känna till att tonåringar främst får alkohol från kompisar och kompisars syskon
Du kan få råd och tips på TänkOm och IQ

Säkra studentflak 
Att åka på släp eller flak är i normala fall inte tillåtet. Ibland, vid kortare transporter, och med vissa uppfyllda kriterier är det ändå okej, som vid studenten. Läs mer hos polisen för att ta del av säkerhetskriterierna, där finns också bra tips och rekommendationer. Till polisens hemsida

Trafikpåverkan i Varberg 
På själva studentdagen, fredagen den 9 juni, påverkas trafiken i centrala delarna av Varberg i samband med studentkortegen. Läs mer på kommunens hemsida, klicka här

Trafikpåverkan i Falkenberg 

För att läsa mer om trafikpåverkan i Falkenberg, kika här

Vi önskar alla studenter all lycka i framtiden! Till de elever som går på sommarledigt önskar vi en härlig och solig sommar och ledighet! 


Produktion Cityweb