Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Tobaksfria veckan är här

Vecka 47 är en årligen återkommande ”tobaksfri vecka”. Redan på 70-talet instiftades den rökfria veckan som sedan har utvecklats till att omfatta all tobak. Vi vill uppmärksamma den tobaksfria veckan för ett hälsosammare leverne.

Att tobak är skadlig för hälsan, på olika sätt, finns det nog ingen som inte vet. Räddningstjänsten Väst ska det vara en rökfri arbetsplats.

Tobak är starkt beroendeframkallande och kan leda till hjärt- och kärlsjukdomar. Det är väldigt dyrt med tobak. Tobaksindustrin är en miljardindustri som gör en oerhörd vinst varje år. De gör vinst tack vare enskilda individers beroende.

Visste du att tobak dessutom har en stor påverkan på miljön? Vill du bidra till en hållbar utveckling och mänskliga rättigheter – då är det dags att skippa tobaken. Tobaksindustrin motverkar 12 av FN:s 17 globala mål för en hållbar utveckling. Känner du till de 17 målen? Om inte kan du läsa mer om dem här:
Globala målen.

- Vi har en rökfri arbetsplats och en anledning till det är hälsa och välmående, både för den som röker men också för omgivningen som utsätts för passiv rökning, berättar Jan Sjöstedt, förbundsdirektör för Räddningstjänsten Väst. Vi arbetar med människor och ska inte utsätta dem för passiv rökning eller röklukt.


Filmen nedan är en informativ film om tobakens konsekvenser ur ett globalt perspektiv, se den gärna.Håll utkik under veckan, det kommer mer information om den tobaksfria veckan.

Produktion Cityweb