Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Nu kan du låna is-livräddningsmateriel av oss

Vi har utökat vi vårt vattensäkerhetsförråd och nu finns även isdubbar och kastlina för utlåning. När isen lägger sig på sjöar och mindre vattendrag kan det vara härligt med en stund på skridskorna eller kanske med fiskespöet. Men kom ihåg säkerheten och utrusta dig väl innan du ger dig ut! 

Hos oss kan du nu låna få låna is-livräddningsmateriel i form av isdubbar och kastlina – två saker som är lätta att använda. Du får låna utrustningen i tre dagar, kostnadsfritt. Materielen finns på räddningsstationerna i Varberg och Falkenberg. 

Innan du sedan ger dig ut finns det några saker som är bra att tänka på. För det första är det alltid bäst att vara i sällskap med någon, att inte vara själv. Det är en bra livförsäkring men framförallt är det trevligt med sällskap av en vän eller familjemedlem. Följande utrustning är bra att ha med sig: 
• Isdubbar
• Ispik eller isbill
• Räddningslina
• Flythjälp
• Mobiltelefon

Du ska alltid kontrollera hur tjock isen är, att den håller, innan du ger dig ut på den. Om någon går igenom isen ska du (eller någon annan) alltid ringa 112 och sedan försöka hjälpa den nödställde med den förlängda armen. Kom ihåg att en torr livräddare är bättre än en blöt! 

Filmen nedan som är framtagen av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap innehåller lite tips och bra kunskap om isvett. Din säkerhet.se har sammanställt bra säkerhetstips för en bra dag på isen, läs mer här 


Mattias och Celine provar isbubbarna när de ska ta sig upp ur vaken. 


Jonas kastar linan till Celine som hon kan ta sig upp med. 
Produktion Cityweb