Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Eldningsförbudet hävs i Varbergs och Falkenbergs kommuner

Från och med tisdagen den 21 augusti klockan 09:00 upphör eldningsförbudet i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Utifrån rådande väder och SMHI:s prognoser framåt är brandrisken nedåtgående och ett eldningsförbud är inte längre motiverat. Att förbudet hävs innebär att det är okej att grilla i skog och mark men kom ihåg att det alltid sker på egen risk!

Den senaste tidens nederbörd har gjort att brandrisken sjunkit och den ligger nu på en normal eller låg nivå. SMHI:s prognoser visar att vi är inne i en lågtryckscykel och att vi kommer vara det framöver.
- Vi har fått den nederbörd som behövs för att vi ska vara trygga i att häva förbudet. Prognosen framåt visar lågtryck så att ha förbudet kvar känns inte motiverat, säger Fredrik Åkesson, tjänstgörande chef i beredskap vid Räddningstjänsten Väst.

Sommarens torka och värme har lett till att det varit extremt torrt i skog och mark och i det undre marklagret är det fortfarande torrt.

Tänk på att placera en engångsgrill på icke brännbart underlag och använd den enligt de instruktioner som finns med. Ha för vana att alltid ha släckutrustning till hands när du eldar eller grillar!

Produktion Cityweb