Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Vi skickar personal till Dalarna

I morgon bitti, torsdagen den 19 juli, åker en hallandsstyrka norrut, till Dalarna, för att hjälpa till i släckningsarbetet av en skogsbrand. För närvarande brinner det på många platser i Sverige vilket gör att det är besvärligt på många ställen i landet avseende personal och materiel.

Från Halland åker ett femtontal brandmän och stabspersonal för att vara behjälpliga. Med sig har de en släckbil, en tankbil och en terrängbil. Brandmännen kommer arbeta i en styrka om 1+4 man i tolvtimmarspass och sedan lösa av varandra och på så vis kunna vara operativa 24 timmar om dygnet. Denna första gruppen som åker upp kommer bli avlösta efter tre dygn med en ny grupp som åker upp från Halland.

Personalen från Halland kommer från räddningstjänsterna i Laholm, Halmstad, Hylte och Räddningstjänsten Väst. Resurserna till Dalarna samordnas genom Hallands integrerade larm och ledning (HILL).

Räddningstjänsterna i Halland samverkar i RäddSam Halland, en sammanslutning av räddningstjänsterna i Halland, för ett säkert och tryggt Halland och för att tillsammans hantera det oönskade.
Produktion Cityweb