Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Brandsäkra din sommarbostad

Har du koll på brandskyddet i din sommarbostad? Kom ihåg att ta dig den tiden att se över brandskyddet, det kan ge dig några minuter när du som mest behöver dem. Vi rekommenderar en brandvarnare, en handbrandsläckare och en brandfilt för ett bra brandskydd – både hemma och i sommarbostaden.

Testa brandvarnaren och se över din handbrandsläckare, att allt är okej. En fungerande brandvarnare gör dig uppmärksam på en rökutveckling tidigt och ger dig möjlighet att vidta åtgärder i ett tidigt skede. Ett brandförlopp går oerhört fort men alla bränder startar som små och då är det enklare att bryta händelseförloppet. I takt med att den tekniska utrustningen blir allt mer i hemmen rekommenderar vi att ha en brandvarnare i respektive sovrum för att tidigt uppmärksamma om något inträffar. Här kan du läsa mer om att brandsäkra ditt hem.

En god vana är att vara hemma när du kör hushållsmaskiner (exempelvis tvätt- och diskmaskin) men också när du laddar diverse teknisk utrustning. Elsäkerhetsverket har bra tips för just elsäkerhet på sin hemsida

Ha för vana att ta med dig säkerhetstänket på semestern, olyckorna tar sällan semesteruppehåll..


Produktion Cityweb