Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Håll dig flytande - använd flytväst!

Sol och värme gör att vi drar oss till vatten för att svalkas men också för sysselsättning i form av träning och avkoppling. Håll dig flytande och använd flytväst - du lånar den enkelt hos oss!

Det ovanligt varma vädret som vi har haft under maj och början av juni lockar oss att vistas vid vatten men också till härliga och svalkande bad. Tyvärr syns det även i Svenska Livräddningssällskapets drunkningsstatistik genom dystra siffror; 21 personer har omkommit i drunkning under maj 2018 jämfört med 11 personer samma månad förra året.

Undersökningar visar att nästan hälften av de som drunknat i samband med att de fallit över bord skulle ha klarat sig om de använt flytväst. Vi vill därför påminna om att du kan låna flytväst på livräddningssällskapets flytvästdepåer runt om i landet. I Varberg och Falkenberg finns dessa depåer hos oss på Räddningstjänsten Väst. Kom och låna flytvästar, kostnadsfritt hos oss. Vi har för både stora och små. Du får låna flytvästarna upp till en vecka, ingen förbokning, bara kom inom!

Välkomna!Produktion Cityweb