Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Vi uppmärksammar rådigt ingripande

Tony och Lars-Erik är två personer som under 2017 agerade rådigt vid bränder. När en person har gjort mer än vad man kan förvänta sig vid en händelse av brand finns möjligheten att uppmärksamma personen och dess agerande. På måndag ska vi tillsammans med Brandskyddsföreningen Halland träffa dem och säga tack!

Tony var ute på sin morgonrunda som tidningsbud när han såg att det rök från ett hus. Han agerar blixtsnabbt; varnar, räddar och larmar och stannar sedan kvar och tar hand om de boende och möter upp räddningstjänsten.

Lars-Erik hörde brandvarnaren som tjöt i en grannfastighet. Utan tvekan hämtar han en stege och tar sig in via balkongen och släcker en brand.

Ett av våra mål säger att den enskildes förmåga att förebygga och hantera oönskade händelser ska öka. Både Tonys och Lars-Eriks agerande gjorde att det inte blev några större och omfattande skador. Visst blev det skador på fastigheterna, men det blev inga personskador och fastigheterna finns kvar.

Vi tycker det är roligt att få uppmärksamma dem och att vi får säga tack för deras rådiga ingripande. Tillsammans med Brandskyddsföreningen Halland ska vi träffa Tony och Lars-Erik på måndag, den 5 mars, för att tilldela dem utmärkelsen Rådigt ingripande.
Produktion Cityweb