Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Extratjänster i organisationen

Förra veckan kom beskedet att vi, Räddningstjänsten Väst, får ta emot fyra personer för extratjänster. Dessa anställningar sker i samverkan med arbetsförmedlingen. Extratjänster finns inom statliga och kommunala verksamheter men även inom hälso- och sjukvård och skola.

Syftet med extratjänster är att nyanlända ska komma ut i arbetslivet och integreras i samhället. Arbetslivet ger olika erfarenheter och ska också kunna underlätta för att söka utbildning och därefter få en anställning. Att ta emot extratjänster är ett sätt för att oss att vara med och bidra i integrationsarbetet i samhället, en viktig fråga för oss som samhällsaktör.

Under torsdagen genomfördes en rekryteringsträff på stationen i Falkenberg. Några enhetschefer och medarbetare fanns på plats och fick träffa tolv kandidater. Bland kandidaterna fanns en bred mångfald; män och kvinnor, brandmän, skolsköterskor, tekniker och undersköterskor.

På träffen hölls en presentation om förbundet och därefter genomfördes enskilda intervjuer. Nu fortsätter rekryteringsprocessen och nästa steg är att göra urvalet.

Det var en härlig eftermiddag med lite nervösa och mycket kompetenta sökanden!


Produktion Cityweb