Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Föreläsning om våld i nära relationer och integration

Tillsammans med Polisen och Falkenbergs kommun anordnade vi i tisdags en föreläsning om våld i nära relationer och integration. Föreläsaren Hanif Azizi berättade om sin resa från flykting till polis och hur det är att integreras i ett nytt samhälle. 

Utifrån polisyrket berättade Hanif Azizi bland annat om hur det är att bemöta och hantera våld i nära relationer och om ungdomar som söker sin identitet och tillhörighet i ibland väldigt trasiga livssituationer. Han skickade med oss uppmuntran att våga ställa frågor till de som är drabbade, upprepa frågor och särskilt få unga människor att fundera över sina drömmar och sin framtid. Ibland lockar enkla och destruktiva livsval de mest sårbara individerna, men då är det viktigt att omgivningen; skolan, omsorgen och andra samhällsaktörer ser individen och ställer rätta frågor vid rätt tillfälle.
 
- Det blev en lyckad kväll som visade att integration, utanförskap och våld i nära relationer berör många olika yrkeskategorier och tillsammans kan vi komma vidare med det förebyggande och trygghetsskapande arbetet, säger Heli Katriina Villanen, folkhälsoutvecklare på Räddningstjänsten Väst.


Hanif Azizi föreläste om sin resa från flykting till polis och om hur det är att integreras i ett nytt samhälle. 
Produktion Cityweb