Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Undersköterskor gjorde en första insats vid ladugårdsbrand

Felix och Linda hade nästan jobbat klart sitt nattpass mellan onsdag och torsdag när de fick ett larm om en brand. Redan innan de var framme på platsen förstod de att det var en fullt utvecklad brand. De var på plats före brandstyrkan och kunde göra en första insats.

- Vi såg en kraftig rökutveckling på vägen dit och på himlen såg det ut som en stor orange lampa, berättar Felix.

När de kom fram till platsen var ägarna ute och de fick reda på att det fanns djur i byggnaden som brann.
- Min kollega är hästvan så hon var snabbt inne i stallet för att få ut dem, säger Felix. Vi försökte att hålla dem lugna så gott det gick.

Innan brandmännen kom till platsen försökte Felix och Linda sköta kommunikationen mellan ägarna och den ankommande styrkan. Felix berättar:
- Brandmännen ville veta om det fanns maskiner i byggnaden, hur byggnaden såg ut, var det brann och så vidare.

Våra undersköterskor är utbildade för att kunna agera som första insatsperson vid en brand, trafikolycka, drunkning eller sjukdomsfall. Felix har fått ett par larm tidigare och då agerat i rollen men för Linda var det första gången.
- Efteråt känns det bra att vi fick ut alla djuren och det känns skönt att kunna göra något, avslutar Felix.

Att undersköterskorna ska kunna göra en första insats handlar om att vi ska kunna de drabbade hjälp snabbare och därmed öka tryggheten för den enskilde individen.

Våra undersköterskor är utbildade för att kunna göra en första insats vid brand, trafikolycka, drunkning och sjukdomsfall.
Produktion Cityweb