Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Krisberedskapsveckan 

Den 6 maj till 12 maj 2019 är det krisberedskapsvecka i Sverige. Det är tredje gången en sådan vecka genomförs och syftet är att privatpersoner ska bli medvetna om hur man kan förbereda sig inför olika samhällskriser, genom så kallad hemberedskap.


Initiativet kommer från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Kampanjen ska få människor att reflektera över hur man hanterar en vardag som plötsligt vänds upp och ner. En god förberedelse är A och O. 


Beredskap hemma

Vi behöver alla ställa oss frågor som: Hur hanterar jag och mina nära grundläggande behov som mat, vatten och värme  inte vid en eventuell kris. 

Hur kommunicerar jag med anhöriga och tar till mig viktig information om service och tjänster som vi är vana vid, plötsligt inte fungerar?


Förbered dig och hjälp dina nära och kära genom att läsa på vår sida om hemberedskap

MSB skickade år 2018 ut en informationsbroschyr ”Om krisen eller kriget kommer” med information om hur människor kan förbereda sig för att kunna se till sina grundläggande behov när viktiga funktioner i samhället inte är igång som vanligt. Informationen ger också grunderna för Sveriges krisberedskap och totalförsvar. Har du missat den eller vill läsa en gång till? 
  Om krisen eller kriget kommer.

Produktion Cityweb