Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Frivillig insatsperson i Okome 

Nu drar vi igång "Frivillig insatsperson" med målet att öka tryggheten i Okome. De boende i området fick i helgen en utbildning för att kunna hantera och agera vid en oönskad händelse i väntan på att räddningstjänsten och/eller ambulansen anländer.


I helgen har vi utbildat frivilliga insatspersoner i Okome. Frivillig insatsperson innebär att ett antal personer, nu i Okome, utbildats för att kunna hantera och agera vid en oönskad händelse som till exempel vid brand, sjukdomsfall, trafikolycka eller drunkning.

Räddningstjänsten Väst har verksamhet på tio orter i Varbergs och Falkenbergs kommuner. På landsbygden utanför dessa orter kan de ta längre tid innan hjälpen når fram vid en olycka. För att begränsa skador vid exempelvis en brand gäller det agera snabbt och vid ett sjukdomsfall kan minuter rädda liv - det handlar om att hindra, bryta eller fördröja ett händelseförlopp i väntan på räddningstjänsten. Ett av våra mål är att kortare sponstiden, alltså att ge de drabbade hjälp snabbare. Genom att utbilda privatpersoner kan drabbade på orten få hjälp snabbare i väntan på att räddningstjänstens styrka kommer på plats. 


Räddningstjänsten Väst har nu startat upp Frivillig insatsperson på sju orter. Detta innebär att man som boende i Glommen, Dagsås, Sibbarp, Älvsered, Slöinge, Karl Gustav eller Okome ska vara beredd på att det initialt kan komma hjälp från allmänheten när du larmar 112.


Läs mer om Frivillig insatsperson här.
I samband med helgens utbildning så hade vi även repetitionskurs för övriga orter. Det är givande att träffas och byta erfarenheter.

Produktion Cityweb