Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

SeniorVBG - 1 oktober 

SeniorVBG - Event för seniorer på Kulturhuset Komedianten i Varberg tisdag den 1 oktober. Mässan pågår klockan 10:00-14:00. Eventet avslutas med en föreläsning klockan 14:00-15:30.


Detta eventet skapar vi tillsammans; Varbergs kommun, polisen, Region Halland och RVäst. Eventet är ett sätt att komma närmare dig som senior och att visa upp våra verksamheter - vad som är på gång just nu. Fokus ligger på det förebyggande hälso- och trygghetsperspektivet. Det är aldrig för sent att stärka sin hälsa! 


 - Något av det viktigaste vi var och en kan göra är att röra på oss (efter förmåga), ha bra matvanor och se till att umgås med andra, ingå i en social gemenskap, säger Karin Nilsson, samordnare för Trygg i Varberg*. 


Det är fritt fram att strosa runt och prata med de olika "utställarna" som visar sina verksamheter, exempelvis; Kultur för äldre, Aktiv senior, Boken kommer, Frivilligverksamheten, Anhörigstöd, Mötesplatser i Varberg, Språkcafé, brottsförebyggande, Polisen, Region Halland lokal nämnd i Varberg (hälsa- och livsstilsundersökning), Hustomtarna/Bovärd, Trygghetsskapande teknik, Brandskydd i hemmet, Trygghetslarm med mera. 


Ingen föranmälan och fri entré! 


Hållpunkter för dagen:
  • 10:00 Eventet startar och avslutas med en föreläsning klockan 14:00.
  • 10:30 Sångglädje med sångaren Negar Zarassi och pianisten Lowe Pettersson. En konsert med stor musikalisk variation av opera, musikal, visor och jazz.
  • 14:00-15:30 Konsten att åldras - en föreläsning med Nanne Hessel. Föreläsningen tar utgångspunkt i att se åldrandet som en naturlig process och en naturlig del av livet med positiva förtecken. Samtidigt är åldrandet utmanande för många av oss. Anordnas i samarbete med Sensus. 

Varmt välkomna till Kulturhuset Komedianten den 1 oktober! 


Nanne Hessel föreläser om konsten att åldras. 
* Trygg i Varberg är ett nätverk där Varbergs kommun, Region Halland, Polisen och Räddningstjänsten Väst samverkar för en ökad folkhälsa och trygghet i Varbergs kommun. 

Produktion Cityweb