Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Skicka faktura till Räddningstjänsten Väst 

Den 1 april 2019 trädde lagen om elektroniska fakturor i kraft. Det innebär att den som levererar varor eller tjänster till Räddningstjänsten Väst måste fakturera elektroniskt – via e-faktura. Observera att en PDF-faktura eller inskannad pappersfaktura som skickas med e-post inte är en e-faktura.


Information som krävs i faktura till Räddningstjänsten Väst

Av fakturan måste det framgå vem som gjort beställningen/köpet. Det kan vara för- och efternamn (t.ex. AnnaAndersson), personnummer eller enhet.


Ni som kan e-faktura redan idag

Räddningstjänsten Väst är anslutna till PEPPOL-nätverket och kan ta emot elektroniska fakturor den vägen. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem eller faktureringssystem om de kan sända via PEPPOL-nätverket. Räddningstjänsten Väst PEPPOL-ID är 0007:2220002964.


Du kan också skicka i SVE-fakturaformat (via Crediflow). Skicka till GLN 7362220002961. Organisationsnummer: 222 000 2964. 

Momsregistreringsnummer: SE222000296401. Kontakta Crediflow via e-post kundservice@crediflow.se för eventuella tekniska frågor kring anslutning. 


Ni som inte e-fakturerar idag 

Om ni har ett affärssystem:

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Där anger du, beroende på vad som efterfrågas, organisationsnummer eller GLN-nummer till Räddningstjänsten Väst. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.


Om ni inte har ett affärssystem:

Om du bara skickar ett mindre antal fakturor per år till Räddningstjänsten Väst kan du skicka dom kostnadsfritt genom att registrera dem på Fakturaportalen.se. Gå in på Fakturaportalens webbplats, www.fakturaportalen.se och anslut er som användare. Se manual här. 


Andra sidor på internet som har likande tjänster är förslagsvis b2brouter och fakturan.nu med flera.

Produktion Cityweb