Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Krisberedskapsveckan 2020

Välinformerade och engagerade människor är en viktig tillgång vid en samhällskris, därför finns Krisberedskapsveckan. I år genomförs kampanjveckan den 11–17 maj 2020.


Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är nationell huvudaktör för Krisberedskapsveckan, som i år kommer se lite annorlunda. MSB har specialanpassat sitt budskap efter den situation som är i världen just nu på grund av pandemin. När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst!

Hemberedskap - Hur förberedd var du?
Människors egen hemberedskap är fortfarande grunden i Krisberedskapsveckan. Vi är just nu i en pågående samhällskris orsakad av coronaviruset och många har bunkrat upp mat, mediciner och toalettpapper. Men handen på hjärtat, hur förberedd var du egentligen när pandemin startade och vardagen vändes upp och ner? Hur klarar vi oss med vatten, värme, mat och kommunikation om en kris drabbar oss?

Förbered dig och hjälp dina nära och kära genom att läsa på vår sida om hemberedskap


Många har fått sig en tankeställare kring hemberedskap under coronakrisen. Skaffar man sig en anpassad hemberedskap innan något händer, så minskar man behovet av att bunkra när väl krisen är ett faktum. Och tillsammans minskar vi risken för att någon som verkligen behöver en viss vara blir utan.
Produktion Cityweb