Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Kör försiktigt i sommar!

Under sommaren och semestern brukar det bli en del bilåkande för många. Hälsa på släkt och vänner, åka på utflykt och se sig om i Sverige. Våra kommuner, Varberg och Falkenberg, är båda turistkommuner och antalet invånare ökar under sommaren. 

Här i vårt verksamhetsområde märker vi av semestertrafiken, fler trafikanter som ska samsas om samma yta. Samtidigt är det högsäsong för vägarbeten, vilket kan påverka trafiken. Det är viktigt att alla som kommer till ett vägarbete sätter säkerheten främst och visar hänsyn.

Tänk på att åka i god tid då det kan ta längre tid, håll avstånd till framförvarande fordon, visa hänsyn och hjälp varandra i trafiken. Många vill fram snabbt till semesterdestinationen - gå gäller det att inte tappa fokus. Tyvärr är det även mobilen som är en del av problematiken. Kör försiktigt och håll ögonen på vägen.  

Trafikverket har bra tips på sin hemsida på vad du ska tänka på i sommar.

Res ansvarsfullt i sommar - res inte om du är sjuk 
Alla behöver hjälpa till att dämpa spridningstakten av Covid-19 i Sverige.
Res inte om du är sjuk eller om du tillhör en riskgrupp, det vill säga har en underliggande sjukdom eller över 70 år. Ta eget ansvar och skydda dig själv och andra genom att endast resa om du är symtomfri, tvätta händerna och hålla avstånd. Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida. 


Produktion Cityweb