Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Räddningstjänsten Väst inleder samarbete med Röda Korset

Idag, måndagen den 23 mars, undertecknar Röda Korset och Räddningstjänsten Väst en överenskommelse om samverkan gällande stöd till räddningstjänsten vid en omfattande och långvarig oönskad händelse.


Vi står bakom och förespråkar att vi alla tillsammans tar krafttag för att främja tryggheten i samhället. Människor som vill engagera sig är en tillgång och en kraft. Syftet med överenskommelsen mellan oss och Röda Korset är att genom samverkan organisera frivilligas engagemang och vilja att hjälpa till vid en omfattande och långvarig räddningsinsats. Överenskommelsen är också tillämpbar vid en samhällsstörning eller extraordinär händelse i Varbergs kommun.


I situationen vi nu befinner oss i, med anledning av Coronaviruset, är det viktigt att gå samman och hjälpas åt. Det är många som hör av sig till kommunen med förfrågningar om stöd och hjälp i vardagen. För att ”frivilligstödet” ska bli så samordnat som möjligt tar kommunen och vi nu hjälp av Röda Korset genom denna överenskommelse.


- Vi har planerat för detta samarbete under hösten och nu känns det högst aktuellt att få till överenskommelsen, säger Jan Sjöstedt förbundsdirektör Räddningstjänsten Väst. Röda Korset är en väletablerad organisation som bär upp ett brett förtroende hos allmänheten och som inte bara kommer att vara till stöd och nytta i det här läget, utan även under lång tid framöver och i andra eventuella krissituationer, avslutar Jan Sjöstedt.


Vill du hjälpa till? På Röda Korsets hemsida kan du anmäla ditt intresse.

Produktion Cityweb