Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

RVäst får utmärkelse som Årets Hjärtlungräddare 2020

Under torsdagen har Riksförbundet HjärtLung skickat ut ett pressmeddelande där de meddelar att beredskapsstationen i Tvååker tillsammans med en privatperson får pris för Årets hjärt-lungräddare 2020. 

En riktigt solskenshistoria efter en händelse i augusti 2019 där beredskapsbrandmännen i Tvååker var inblandade. En privatperson fick hjärtstopp under färd och passagerare påbörjar HLR. Andreas som var Fip, Första insatsperson i Tvååker var på plats efter bara några minuter och kopplar upp hjärtstartare. De gick bra för personen som efter nio dagar kunde lämna sjukhuset och det är också han som nu nominerade oss till priset Årets hjärt-lungräddare 2020. I veckan mottogs priset på stationen i Tvååker. 

 - Även fast vi ”bara” gjorde vårt jobb så är detta ett väldigt fint kvitto på att det vi arbetar med gör skillnad, säger Andreas Johansson i Tvååker. 

 - Jag är en väldigt stolt förbundsdirektör, säger Jan Sjöstedt. Denna händelsen är ett skolexempel på hur vi i RVäst vill att en första respons ska vara. Samverkan med ambulansen om IVPA ger en stor samhällsnytta, en privatperson som finns i närheten av händelsen agerar och påbörjar HLR föredömligt, vårt fokus på Fip gör att vår responstid kortas och styrkan från Tvååker är snabbt på plats, fortsätter Jan. Snyggt jobbat och ett stort GRATTIS till utmärkelsen!Under tisdagen delades priset för Årets hjärtlungräddare ut på stationen i Tvååker! *Riksförbundet HjärtLung är en av Sveriges största patientorganisationer med 36 000 medlemmar över hela landet. www.hjart-lung.se

Produktion Cityweb