Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Glad och säker påsk

Påsken är på intågande och Räddningstjänsten Väst önskar alla en glad och säker påsk!


Var försiktig i trafiken - Tänk över om resan verkligen är nödvändig

Vi brukar ofta skriva att man ska vara försiktig om man ska ut på vägarna då påsken är en av landets största trafikhelger, många tar bilen till släkt och vänner för att fira. Men likt förra året kommer påsken se annorlunda ut. Läget är fortsatt bekymmersamt och vi behöver alla håll i och hålla ut för att dämpa spridningstakten av covid-19. Därför behöver alla också tänka igenom om planerade helgresor eller andra resor verkligen är nödvändiga att genomföra. 


Om du ändå måste ut i trafiken - var försiktig, tänk på att hålla hastighetsbegränsningarna och avstånd till nästa fordon men framför allt stressa inte. Ha koll på trafikläget på trafikverkets hemsida.


Hemmarfix

Nu har vi gått in i april, den stora trädgårdsfixarmånaden! Trädgården är för många ett av våra främsta fritidsintressen och det vi gärna ägnar vår lediga tid åt (kanske ännu mer nu när vi uppmanas stanna hemma)!  Dock så bör man vara lite försiktig, många skadar sig varje år vid just hemmafix.

Se tips för arbeta säkrare i trädgården


Fjolåretsgräset brinner snabbt

Fint vädret i kombination med blåst gör att fjolårsgräset snabbt blir torrt och brinner lätt. Gräset är väldigt torrt även om marken är blöt, framför allt på eftermiddagen när solen har torkat upp det fuktiga nattgräset.


Risken är stor att det kan börja brinna i gräset runt en rishög som man har tänt på. Eldning sker alltid under eget ansvar och ska genomföras så att elden inte riskerar att spridas. En första åtgärd som är bra är att kontrollera brandrisken på vår hemsida via appen "Brandrisk ute". Läs mer om den här.

Läs mer om hur du eldar säkert här

För ytterligare information se Krisinformation.se


Påskeldar

Inga påskeldar behöver anmälas in till räddningstjänsten och därmed har vi ingen förteckning över de platser som dessa anordnas på. 


Vi vill dock påminna om försiktighet vid eldning. Eldning utomhus är alltid förknippat med risk för spridning av elden. Eldning sker ALLTID på egen risk och eget ansvar. Det är du som eldar som är ansvarig för eldningen och dess konsekvenser. Om eldningen inte sker på egen mark, krävs tillstånd från markägaren. Det är inte heller tillåtet att elda på kommunens mark. 


Ha en riktigt skön påsk och var rädda om varandra! Produktion Cityweb