Brandvarnardagen 1 december

En fungerande brandvarnare kan ge dig en extra minut när du verkligen behöver den. Brandvarnaren kan vara skillnaden mellan liv och död. När testade du din senast?

I morgon, den 1 december, är det Brandvarnardagen. Syftet med dagen är att uppmärksamma vikten av att ha fungerande brandvarnare i hemmet. En brand växer fort och en fungerande brandvarnare kan ge dig tid att agera. Den där extra minuten kan ge dig tid att rädda livet, varna andra och påbörja släckning av branden.

Sms-påminnelse

Testa din brandvarnare och byt batteri om det behövs. Kampanjen Aktiv mot brand har en gratis sms-tjänst som påminner dig om att testa din brandvarnare. Du väljer själv med vilket tidsintervall du vill ha påminnelsen. Anmäl dig här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta om brandvarnare

Ha brandvarnare på varje våningsplan i din bostad. Placera brandvarnare i eller intill sovrum så du hör om det larmar när du sover. Placera även brandvarnare nära köket där det är vanligt att bränder startar. Vi rekommenderar att ha fungerande brandvarnare, brandfilt och handbrandsläckare (pulver) för ett skäligt brandskydd i hemmet.

Bli en hjälte du också! Testa din brandvarnare och skydda dig och de du tycker om mot brand.

Se filmen Skyddadigmotbrand.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Testa brandvarnaren

Brandvarnaren kan vara skillnaden mellan liv och död. Testa din brandvarnare idag!

Publicerad den:

Senast ändrad:

Senast ändrad: