Säkert trädgårdsarbete

Nu har vi gått in i april, den stora trädgårdsfixarmånaden! Trädgården är för många ett av det främsta fritidsintressen och det vi helst ägnar vår lediga tid åt. Varje år skadas många, av trädgårdsfix, så allvarligt att de behöver uppsöka en akutmottagning.

Fingrarna är särskilt utsatta vid trädgårdsarbete. Kläm- och skärskador är bland de vanligaste. Även ögonen är utsatta och det är lätt hänt att få in pinnar eller stenar, använd därför skyddsglasögon.

Vad gör du med ditt trädgårdsavfall? Kör du allt till återvinningscentralen eller eldar du upp ris, grenar och kvistar? Att elda utomhus är alltid förenat med en risk för spridning. Eldning sker alltid på eget ansvar och egen risk. Du kan läsa mer om eldning och få bra tips här.

För att ha koll på gällande brandriskprognos vill vi tipsa om appen "Brandrisk ute". Läs mer om den här. Länk till annan webbplats.

Inom kort kommer även brandriskprognosen för Varbergs och Falkenbergs kommuner att publiceras här på vår hemsida.

Gräsklippare

Varje år skadas många, av trädgårdsfix, så allvarligt att de behöver uppsöka en akutmottagning.

Publicerad den:

Senast ändrad:

Hitta på sidan

Senast ändrad: