Brandman på jobbet-dagen

Om du ser en kollega med brandmanskläder på sig idag är det helt i sin ordning. I dag är det nämligen nationella Brandman på jobbet-dagen.

Tisdagen den 6 september är det Brandman på jobbet-dagen. Syftet med dagen är att synliggöra både brandmän och deras huvudarbetsgivare och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten.

- Beredskapsbrandmännen utgör cirka 65% av alla Sveriges brandmän. Utan våra killar och tjejer och deras huvudarbetsgivare, som tillåter oss låna dem vid larm, så faller en stor del av Sveriges organisation för räddningstjänst, menar Mattias Norling, enhetschef för Brandmännen i beredskap.

Två som förutom sina vanliga jobb är beredskapsbrandmän hos oss är Charlotte och Martin. Charlotte arbetar till vardags som undersköterska på akuten i Varberg och Martin är arborist och arbetar med fällning och beskäring av träd i stadsmiljö.

- Ett stort tack till Charlotte, Martin och alla andra beredskapsbrandmän samt arbetsgivare som ställer upp när larmet går. Ni alla bidrar till ett tryggare samhälle, hälsar Mattias.

Brandman på jobbet-dagen

Charlotte arbetar till vardags som undersköterska på akuten i Varberg.

Brandman på jobbet-dagen, brandman i beredskap beskär träd

Martin är arborist och arbetar med fällning och beskäring av träd i stadsmiljö.

Publicerad den:

Senast ändrad:

Hitta på sidan

Senast ändrad: