Träffa oss på Seniormässan 2 mars

Den populära Seniormässan är tillbaka! På torsdag den 2 mars är det dags för seniorer att mötas igen på Arena Varberg. Vi kommer att finnas på plats för att sprida information och kunskap om hur man själv kan öka sin förmåga att förebygga och även hantera en olycka.

Seniorerna är en viktig målgrupp för oss att nå ut till då de är överrepresenterade i olycksstatistiken. Med åldern kan det bland annat bli svårare att uppfatta en brand, agera vid en brand eller kunna sätta sig i säkerhet.

Vi kommer att vara på plats på mässan och bland annat prata om:

  • Brandskydd i hemmet. Allt fler bor kvar hemma högt upp i åldrarna och därför är det extra viktigt att de ser över sitt brandskydd.
  • Hemberedskap, ett högst aktuellt ämne, innebär att kunna klara sig utan samhällets hjälp i minst några dygn, upp till en vecka eller mer vid en krissituation.
  • Säkerhet i vardagen, exempelvis inom områdena fall, brand, trafik och brott.


Se Arena Varberg för program och fler utställare! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Välkomna till vår monter! Vi hoppas att vi ses på torsdag!

Alla kan falla, men majoriteten som drabbas av en fallolycka är 65 år eller äldre. Risken att falla ökar med stigande ålder, bland annat på grund av svagare muskler, försämrad balans och gångförmåga, nedsatt syn eller på grund av sjukdom.

Publicerad den:

Senast ändrad:

Hitta på sidan

Senast ändrad: