Se hit! Vi behöver bli fler brandmän i Veddige

När olyckan är framme är det viktigt att hjälpen snabbt kommer. Beredskapsbrandmännen har en viktig roll i detta, de finns i närheten och kan snabbt komma till platsen och påbörja räddningsarbetet.

I Veddige finns en beredskapsstation som behöver fler brandmän! Är du nyfiken på yrket och vill veta mer om hur det är att jobba som brandman i beredskap eller kanske hur du blir det? Under april har du möjlighet att få veta mer. Vi ser fram emot att träffa dig!

Träna med oss på 4shape i Veddige

Måndagen den 3 april klockan 15-19 är det gratis träning på 4shape i Veddige – kom och träna med oss!

Klockan 16-17 och 18-19 håller Emilia Axéll, brandman på Räddningstjänsten Väst, cirkelpass med träning av hela kroppen. Cirkelträning är för alla, oavsett om du är van att träna eller nybörjare kan du vara med på detta pass. Passet anpassar du själv utefter din förmåga. Upplägget kan innehålla skivstång, kettlebells, hantlar och egen kroppsvikt.

Passa även på att prata med brandmännen som också kommer vara på plats.

Öppet hus

Lördagen den 15 april klockan 13-15 öppnar vi upp portarna för dig som är nyfiken på vår verksamhet i Veddige. Det kommer bli en fullspäckad eftermiddag med många aktiviteter!

Testa att släcka med en handbrandsläckare, sitt i brandbilen och gå vår tipspromenad för stora och små. Passa också på att träffa våra medarbetare - har du frågor om brandskydd, krisberedskap, rekrytering av brandmän i beredskap eller annat så ställ de till oss!

Hardu möjllighet så ta cykeln eller en promenad till oss.

Prova på-kvällar

Torsdagen den 20 april och onsdagen den 25 april klockan 17-19.30 är det Prova på-kvällar på räddningsstationen i Veddige. Det är Drop-in utan anmälan med hålltider för information klockan 17.15 och 18.15.

Det blir en innehållsrik kväll där du får testa på hur det är att vara brandman i beredskap. Du kommer bland annat få prova på att göra rullbandstestet och andra anställningstester i gymmet. Det kommer finnas en kortare arbetsbana att gå klädd som rökdykare samt prova verktyg och materiel från bilarna med mera.

Förutom detta kommer du också få nyttig information om yrket och utbildningen.

Det kan bli lite svettigt, så kom gärna ombytta.


Läs mer om yrket brandman i beredskap här.

Publicerad den:

Senast ändrad:

Senast ändrad: