Trygg och trevlig valborg

Vi vill önska er alla en trevlig och säker valborg! Vi vill dock påminna om att alkohol och eldning är en dålig kombination. Tänk på att det kan vara torrt i skog och mark. En liten gnista kan snabbt sprida sig, var därför alltid försiktig vid eldning och grillning.

Gällande Valborgseldar så behöver dessa inte anmälas till räddningstjänsten vilket också innebär att vi inte har någon förteckning över var brasor finns. Vi vill dock påminna om försiktighet vid eldning. Eldning utomhus är alltid förknippat med risk för spridning av elden. Eldning sker ALLTID på egen risk och eget ansvar. Det är du som eldar som är ansvarig för eldningen och dess konsekvenser. Om eldningen inte sker på egen mark, krävs tillstånd från markägaren. Det är inte heller tillåtet att elda på kommunens mark.

Läs mer under eldning.

Kanske blir du sugen på att grilla i helgen? Här får du tips om hur du kan grilla säkert.

Glöm inte kolla brandriskprognosen - den hittar du på förstasidan här på vår hemsida eller i appen Brandrisk ute Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Grillning vid grillplats ute

En liten gnista kan snabbt sprida sig, var därför alltid försiktig vid eldning och grillning.

Publicerad den:

Senast ändrad:

Hitta på sidan

Senast ändrad: