Skyfall och åska

Skyfall och åska inte helt ovanligt under sommaren. Under måndagseftermiddagen övergår sommarhettan till mer ostadigt väder. Från sent måndag eftermiddag till tisdag morgon väntas kraftigt regn med inslag av åska.

Under sommaren följs värmeperioder ofta av plötsliga skyfall och åska. SMHI har utfärdat en gulvarning för åskoväder och skyfallsliknande regn från sent måndag eftermiddag till tisdag morgon. Det kommer förekomma stora lokala variationer och exakt var de största regnmängderna kommer hamna är svårbedömd, skriver SMHI på sin hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

När det kommer stora vattenmängder kan det finnas risk för översvämningar. Källare kan ta in vatten och lågt liggande vägar kan bli översvämmade. Vid skyfall prioriterar vi på räddningstjänsten alltid samhällsviktiga funktioner och som privatperson ansvarar du själv för din egendom.

Här finner du tips på hur du kan förbereda dig för sommarens skyfall.

Publicerad den:

Senast ändrad:

Hitta på sidan

Senast ändrad: