Brandsäkra din sommarbostad

Brandvarnare, brandfilt och handbrandsläckare – glöm inte att brandsäkra ditt fritidshus så blir ledigheten tryggare. Det är lika viktigt att ha brandvarnare och brandsläckare i fritidshuset som i ditt vanliga boende. Du behöver också ha en utrymningsplan och en utpekad återsamlingsplats.

Oavsett om du befinner dig på land, i en stuga eller i husvagnen, eller till sjöss i segelbåten så är brandskyddet oerhört viktigt! En fungerande brandvarnare kan rädda liv, billigare livförsäkring är svår att hitta. Kom ihåg att testa din brandvarnare med jämna mellanrum och i synnerhet om du varit bortrest ett tag, när du ”öppnar” sommarbostaden, bytt batteri eller rengjort den. En enkel knapptryckning sen är det klart.

För fritidshuset, liksom för bostäder i övrigt, rekommenderas en pulversläckare på minst sex kilo och en brandfilt. Med en pulversläckare kan du släcka de flesta typer av mindre bränder som kan uppstå i en bostad, men även om brand skulle uppstå i en bil, båt eller husvagn.

Ta en extra titt i proppskåpet och på elektriska apparater. Elsäkerheten kan ha försämrats under vintern då elprodukter varit oanvända och elen kanske varit avstängd. Elsäkerhetsverket har bra tips för just elsäkerhet på sin hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fritidshus ligger ofta utanför tätbebyggda orter, och räddningsresurser kan ha relativt lång framkörning. Kontrollera att du har täckning för mobiltelefonen och eventuellt alternativa sätt att larma samt att telefonen är laddad i händelse av att du måste kalla på ambulans, räddningstjänst eller polis.

Läs mer om att brandsäkra ditt hem.

Sommarstugområde

En fungerande brandvarnare kan rädda liv, billigare livförsäkring är svår att hitta.

Publicerad den:

Senast ändrad:

Hitta på sidan

Senast ändrad: