Vecka 47 - En vecka fri från våld!

”En vecka fri från våld” är en återkommande landsomfattande kampanj- och aktivitetsvecka för att uppmärksamma våld i nära relation. I år äger veckan rum den 20–26 november. Syftet med veckan är att uppmärksamma det förebyggande arbetet mot våldet i samhället med särskilt fokus på mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck.

Självklart är detta en fråga som ska arbetas med varje vecka hela året, men det här är en viktig vecka där vi vill vara med och uppmärksamma hur våld kan förebyggas. Veckan uppmärksammas på många arbetsplatser och även vi på Räddningstjänsten Väst vill visa vårt stöd till kampanjen som ligger i linje med det som vi strävar efter - att alla ska behandlas jämlikt och med respekt.

Läs mer på Länsstyrelsen Hallands hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information och program för veckan.

Våld har många former men är alltid fel. Man kan göra skillnad genom att bryta tystnaden och våga fråga hur någon mår.

Publicerad den:

Senast ändrad:

Hitta på sidan

Senast ändrad: