Du har väl inte glömt att ladda ner Delta?

Du och dina grannar har väl inte glömt att ladda ner Delta? Appen för frivilliga som vill göra en första insats vid brand!

Alla bränder är små till en början, en tidig insats kan göra stor skillnad! Med appen Delta blir förutsättningarna enklare, för att du, dina grannar och andra medmänniskor i ditt närområde ska kunna göra en första insats vid en brand innan räddningstjänsten är på plats.

Delta har utvecklats i samarbete med Heartrunner Sweden som också står bakom Sms-livräddare. Appen kostar inget och kan laddas ner där appar finns. Villkoret för att ”Delta” är att man är fyllt 18 år och kan göra en första insats vid brand.

Vad gäller när jag får ett larm:
Delta är en app som baseras på att man agerar som privatperson. Som frivillig har man inga befogenheter utöver vad en privatperson har, man agerar precis som om man skulle råkat passera en brand och väljer att göra en första insats. Som registrerad i appen och frivillig får man larm vid brand i ens närområde. När en frivillig accepterar ett larm gäller följande:

  • Den frivilliga ska ta sig till plasten på ett så säkert sätt och tar om möjligt med sig egen handbrandsläkare och/eller brandfilt.
  • Den frivilliga placerar eventuellt fordon så räddningstjänsten kan komma fram på ett bra sätt.
  • Den frivilliga gör en riskbedömning och kan hjälpa till att göra en första insats genom att rädda, varna eller släcka en brand - men ska inte utsätta sig själv eller andra för onödiga risker och att alltid ha ryggen fri för att kunna ta sig därifrån.
  • Den frivilliga lämnar när räddningstjänsten kommer på plats så räddningstjänsten kan arbeta ifred med så goda förutsättningar som möjligt

Ni kan ladda ner den där appar finns eller via QR-kod nedan.

För ytterligare information se länk.

QR-kod iOS (iPhone)

QR-kod Android

Publicerad den:

Senast ändrad:

Hitta på sidan

Senast ändrad: