Träffa oss på Seniormässan 29 februari

På torsdag den 29 februari är det dags för seniorer att mötas igen på Arena Varberg. Vi kommer att finnas på plats för att sprida information och kunskap om hur man själv kan öka sin förmåga att förebygga och även hantera en olycka.

Seniorerna är en viktig målgrupp för oss att nå ut till då de är överrepresenterade i olycksstatistiken. Det brinner inte oftare hos äldre men de kan ha svårare att antingen släcka branden eller att ta sig ut från bostaden, därför löper de större risk för att omkomma vid en brand. Med åldern kan det bland annat bli svårare att uppfatta, agera eller kunna sätta sig i säkerhet om det börjar att brinna.

Vi kommer att vara på plats på mässan och bland annat prata om:

  • Brandskydd i hemmet. Allt fler bor kvar hemma högt upp i åldrarna och därför är det extra viktigt att de ser över sitt brandskydd.
  • Brandsäkerhet i flerbostadshus  – trapphuset ska vara fritt från rullatorer, barnvagnar, cyklar och andra föremål som kan hindra utrymning eller som kan börja brinna. Men om det är rökfyllt - gå aldrig ut!
  • Elda rätt i kamin och andra eldstäder
  • Delta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Senior eller inte, Delta är appen för alla över 18 år som kan och vill göra en första insats vid brand. En tidig insats kan göra stor skillnad!

Se Arena Varberg för program och fler utställare! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Välkomna till vår monter! Vi hoppas att vi ses på torsdag!

Publicerad den:

Senast ändrad:

Hitta på sidan

Senast ändrad: