Se hit! Vi behöver bli fler brandmän i Ullared

När olyckan är framme är det viktigt att hjälpen snabbt kommer. Beredskapsbrandmännen har en viktig roll i detta, de finns i närheten och kan på kort tid komma till platsen och påbörja räddningsarbetet. I Ullared finns en beredskapsstation som behöver fler brandmän!

Behovet av brandmän i beredskap är stort, inte bara i Varbergs och Falkenbergs kommuner utan i hela landet. I Sverige finns det sammanlagt cirka 16 000 brandmän. Av dessa är omkring 11 000 brandmän i beredskap. Systemet med beredskapsbrandmän är därmed en bärande del av svensk räddningstjänst.

Nu söker Räddningstjänsten Väst fler brandmän i beredskap till stationen i Ullared. Som beredskapsbrandman har man en annan huvudarbetsgivare och träder in i rollen när larmet går. Läs mer om yrket här.

- Vi söker främst personer, tjejer och killar, som både bor och arbetar i Ullared, säger Mattias Norling, enhetschef på Räddningstjänsten Väst. Vi kraftsamlar och genomför många aktiviteter i Ullared under våren, bland annat kommer vi ha ett träningsevent tillsammans med träningsanläggningen Padel & Gym samt Öppet hus och Prova på-kvällar på räddningsstationen, fortsätter han.

Aktiviteter i Ullared

Under våren har vi flera aktiviteter planerade i Ullared och vid alla tillfällena kommer brandmän från orten att vara med och svara på frågor om yrket. Aktiviteterna är både för dig som är nyfiken på att bli brandman men också för dig som mest är tycker det är spännade med brandbilar och Flammy.

Varmt välkomna - vi ser fram emot att träffa dig!

Träffa brandmännen utanför ICA

Lördagarna 16 och 23 mars klockan 11-14 står brandmännen i Ullared utanför ICA i Ullared.

Träna med oss

Träning på Padel & Gym onsdagen 3 april kl. 16.00-19.00. Kom och träna med oss!
Lina Rosell, brandman, håller ett cirkelpass.
Tid: 17.00-18.00

Cirkelpass
Cirkelträning är för alla, oavsett van att träna eller är nybörjare. Passet anpassar du själv utefter din förmåga och kan innehålla skivstång, kettlebells, hantlar och egen kroppsvikt.

Bli brandman
Går du i tankarna att bli brandman i beredskap? Då kan du testa på att göra rullbandstestet. Passa också på att prata med brandmännen som också är på plats, vid grillen.

Öppet Hus

Den 13 april klockan 13-16 öppnar vi upp portarna för dig som är nyfiken på vår verksamhet i Ullared. Det kommer bli en fullspäckad eftermiddag med många aktiviteter!

Testa att släcka med en handbrandsläckare, sitt i brandbilen och gå vår tipspromenad för stora och små. Passa också på att träffa våra medarbetare - har du frågor om brandskydd, krisberedskap, rekrytering av brandmän i beredskap eller annat så ställ dom till oss!

Du kommer också kunna titta på utrustningen i brandbilen och ta en fika. Detta och mycket mer står på programmet - kanske att Flammy också kommer på besök!

Prova på-kvällar

Tisdagen 18 april och torsdagen 23 april klockan 17-19.30 är det Prova på-kvällar på räddningsstationen i Ullared. Det är Drop-in utan anmälan med hålltider för information klockan 17.15 och 18.15.

Det blir en innehållsrik kväll där du får testa på hur det är att vara brandman i beredskap. Du kommer bland annat få prova på att göra rullbandstestet och andra anställningstester i gymmet. Det kommer finnas en kortare arbetsbana att gå klädd som rökdykare samt prova verktyg och materiel från bilarna med mera.

Förutom detta kommer du också få nyttig information om yrket och utbildningen. Det kan bli lite svettigt, så kom gärna ombytta.

Publicerad den:

Senast ändrad:

Hitta på sidan

Senast ändrad: