Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Stormvarning måndagen den 28 oktober

SMHI har utfärdat en vädervarning klass 2 för Halland med vindbyar på stormstyrka måndag den 28 oktober. En klass 2 varning kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Enligt SMHI:s prognos drabbar stormen Halland hårdast. Under sen eftermiddag/kväll väntas storm- /orkanbyar över 30 m/s. Efter midnatt förväntas vinden avta. Det förväntade ovädret kan innebära att det att är farligt att vistas ute och kan även medföra omfattande skador på skog och byggnader med mycket stora störningar i trafik och elförsörjning. 
Kommunen och räddningstjänsten kommer att höja beredskapen och följa väderutvecklingen. Allmänheten uppmanas att under perioden mellan sen eftermiddag och fram till midnatt om möjligt undvika att vistas utomhus under stormen och att ta in lösa föremål och säkra byggnadsställningar och dylikt.

Kommunen uppmanar allmänheten att följa informationen på respektive kommuns hemsidor, Sveriges Radio Halland eller Sveriges television samt SMHI.  

Produktion Cityweb