Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Skicka faktura till Räddningstjänsten Väst 

Från den 1 april 2019 är det lag på att alla inköp i offentlig sektor till följd av upphandling ska faktureras med elektronisk faktura (E-Faktura). Observera att PDF inte är ett godkänt format.


 I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU,LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med en e-faktura. Inköp som görs av oss, Räddningstjänsten Väst, ska därför faktureras med en e-faktura. Kom även ihåg att ange vår referens i fakturan. Här kan du läsa mer om lagen.  


Information som krävs i faktura till Räddningstjänsten Väst

Av fakturan måste det framgå vem som gjort beställningen/köpet. Det kan vara för- och efternamn (t.ex. AnnaAndersson), personnummer eller enhet.


Ni som kan e-faktura redan idag

Räddningstjänsten Väst är anslutna till PEPPOL-nätverket och kan ta emot elektroniska fakturor den vägen. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem eller faktureringssystem om de kan sända via PEPPOL-nätverket. Räddningstjänsten Väst PEPPOL-ID är 0007:2220002964.


Du kan också skicka i SVE-fakturaformat (via Crediflow). Skicka till GLN 7362220002961. Organisationsnummer: 222 000 2964. 

Momsregistreringsnummer: SE222000296401. Kontakta Crediflow via e-post kundservice@crediflow.se för eventuella tekniska frågor kring anslutning. 


Ni som inte e-fakturerar idag

Om ni har ett affärssystem:

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Där anger du, beroende på vad som efterfrågas, organisationsnummer eller GLN-nummer till Räddningstjänsten Väst. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

Om ni inte har ett affärssystem:

Om du bara skickar ett mindre antal fakturor per år till Räddningstjänsten Väst kan du skicka dom kostnadsfritt genom att registrera dem på Fakturaportalen.se. Gå in på Fakturaportalens webbplats, www.fakturaportalen.se och anslut er som användare. Se manual här. 

Produktion Cityweb