Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Tips för dig 70+ under coronakrisen

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer över 70 år bör begränsa sina kontakter med andra människor så långt det går tills vidare. Hur ska man som berörd tänka kring det för att göra det bästa av situationen?

Det är jobbigt att vara ensam, inte minst som äldre nu när social distansering gör att många är isolerade under coronatider. Nedan hittar du några tips på aktiviteter, stöd och annat som kan vara viktigt för att må bra och ta hand om hälsan. Se länk till Folkhälsomyndigheten.

 • Ta en promenad och njut av den friska luften! Låt det bli en del av din vardagliga rutin, även de dagar då solen inte skiner. Stäm gärna träff med någon bekant men håll avståndet.

 • Även om du är inomhus mesta delen av tiden är det viktigt att få till daglig rörelse – se tips:
  Hälsa och träning 1177 Halland
  Friskis & Svettis onlineträning
  Tips och råd för att förhindra fallolyckor - Socialstyrelsen

 • Bibehåll vardagsrutiner som gör att du mår bra och försök att variera de aktiviteter du gör så att du hittar en bra balans i vardagen.

 • Ta kontakt med någon du inte pratat med på länge. Vi kan alla hjälpas åt att visa omtanke och höra av oss extra mycket till varandra.

 • Fika med en bekant hemifrån. Om du har en telefon med högtalare eller tillgång till surfplatta eller dator kan du passa på att fika med en bekant även om ni inte kan träffas.
Produktion Cityweb