Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Prova på dag för tjejer 

Lördagen den 13 maj öppnar vi portarna på Ullareds räddningsstation för alla tjejer som vill veta mer om hur det är att vara beredskapsbrandman eller vad de olika testerna innebär. Kom och prata med våra medarbetare, prova fystesterna eller utrustning - vad du vill göra är upp till dig! 

Det är ingen hemlighet att vi vill rekrytera fler kvinnor som brandmän till räddningstjänsten. Vi ska spegla samhället vilket gör att det hos behöver finnas olika typer av människor, män och kvinnor med olika egenskaper och kompetenser. VI har också egna jämställdhets- och likabehandlingskrav och dessa visar också att vi behöver fler kvinnor som brandmän. Under prova på dagen för tjejer finns medarbetare på plats för att svara på frågor om hur det är att vara beredskapsbrandman. Hur får man ihop livet med familjen och ett "vanligt" arbete upptill uppgiften som brandman? Hur ser utbildningen ut? Vad innebär jobbet? Hur mycket övar man? Vilka olika händelser kan man få åka på? Frågorna är säkert många och vi har svaren! 

Du kommer få prova på att göra en del fystester, prova utrusning och testa några olika arbetsmoment - om du vill. Det finns inga krav eller förväntningar på dig som kommer. Du behöver inte vara intresserad sedan tidigare, du kanske blev nyfiken när du såg affischen eller läste om prova på dagen på vår hemsida eller Facebook - vilket som är du hjärtligt välkommen! Vi vill gärna träffa dig! Ta med dig en kompis, granne eller syrran! Hoppas vi ses lördagen den 13 maj klockan 13:00!  Du behöver inte anmäla att du kommer. Har du frågor eller funderingar redan nu är du välkommen att kontakta Åsa Eriksson, kommunikationsstrateg, på telefon: 072-218 71 11 eller e-post: asa.eriksson@rvast.se 

Varmt välkommen! 


p.s. Ha gärna fyskläder eller mindre ömtåliga kläder om du vill prova på fystester och olika arbetsmoment. d.s. 
Produktion Cityweb