Fjolåretsgräset brinner snabbt - så eldar du säkert

Soliga vädret i kombination med blåst gör att fjolårsgräset snabbt blir torrt och brinner lätt. Gräset är väldigt torrt även om marken är blöt, framför allt på eftermiddagen när solen har torkat upp det fuktiga nattgräset.

Så här års är det många som eldar kvistar, ris och löv efter att ha städat upp på gården. Risken är stor att det kan börja brinna i gräset runt en rishög som man har tänt på. Vi vill betona att eldning alltid sker under eget ansvar och ska genomföras så att elden inte riskerar att spridas.
Läs mer om hur du eldar säkert här.

BRANDRISK Ute är en mobil applikation som hjälper dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark. Läs mer om den här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Se MSB:s film Elda i trädgården här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad den:

Senast ändrad:

Hitta på sidan

Senast ändrad: