Studenter - har du brandkoll?

Ska du börja plugga på högskolor och universitet och flyttat till sitt första egna boende? Förutom vilken kurslitteratur som behövs är det också bra att ha koll på bostadens brandskydd.

Det är viktigt att man skaffar brandskyddsutrustning (brandvarnare, brandsläckare och brandfilt) till studentbostaden. Tänk på att du behöver en egen hemförsäkring i både lägenhet och studentrum.

Se till att få lite brandkoll på din nya lya.

  • Finns det brandvarnare i ditt studentrum? Se till att den fungerar!
  • Trapphus och korridorer är utrymningsvägar och ska hållas fria från saker som kan börja brinna eller vara i vägen vid en utrymning. Ingen förvaring eller sopsortering i dessa utrymmen! Påminn dina korridorsvänner om detta.
  • Dörrstängare finns normalt på dörrar mellan korridorer och trapphus samt mellan korridorer och gemensamma utrymmen. De förhindrar att rök sprids vid en brand. Kila därför inte upp dörrarna och montera inte ner dörrstängaren.
  • Korridorfest? Kontrollera att brandsäkerheten i lokalen är ok. I korridorer får det bara vistas ett visst antal personer för att alla skall hinna ut vid en brand. Kolla med fastighetsägaren hur många personer ni får vara.
Handbrandsläckare

En brandvarnare, brandfilt och handbrandsläckare ska finnas i varje bostad.

Publicerad den:

Senast ändrad:

Hitta på sidan

Senast ändrad: