Lars Runesson samordnare för internutbildning och yttre befäl

Yttre befäl och samordnare internutbildning Lars

Yrke: Yttre befäl och samordnare för internutbildning

Namn: Lars Runesson

Bakgrund: Utbildad mekaniker/svetsare. Jag började med att jobba i en mekanisk verkstad efter jag gjort lumpen. Kort därefter blev jag brandman i beredskap på stationen i Fegen och jobbade där i fyra år. År 2002 sökte jag en tjänst som heltidsbrandman i Falkenberg och fick den! Jag fick sedan möjligheten att läsa vidare (Räddningsledare A, B och Tillsyn A) vilket gör att jag idag åker som yttre befäl.

Hur ser en vanlig dag ut för dig på jobbet?


Väldigt varierat, men en stor del av tiden jobbar jag med att försöka lösa pusslet med att samordna schema för vår operativa personal och att bygga upp vår övningsbank.

Vad är det bästa med ditt jobb?


Det är kombinationen av att kunna jobba med de sakerna jag gör idag och samtidigt få möjligheten att var en del av den operativa funktionen yttre befäl. Den utmaningen gillar jag. Sedan tycker jag att det är roligt att försöka se till så att vår organisations internövningar fungerar tillfredställande för så många personer som möjligt hos oss, vilket är en stor men rolig utmaning.
De arbetsuppgifter jag har kräver att jag samverkar med många olika personer i vår organisation vilket jag tycker är intressant och rolig. Det är även då man ser att det är många kollegor som har bra och kvalitativa idéer om övningar, det underlättar mitt jobb enormt på ett positivt sätt.

Vem skulle du säga att detta passar/vilken typ av person?


Oj, först måste du vara intresserad av att jobba med många olika saker på alla olika nivåer, det är en förutsättning. Man gilla gillar att ha det strukturerat och en ganska stor förståelse för olika faktorer som kan påverka organisationen.

Hur arbetar du för att nå vår vision - ett tryggt samhälle för alla?

Rent praktisk, så försöker jag alltid att ha ett professionellt bemötande mot de personer som jag möter på olycksplatsen vem det än är. Jag försöker också skaffa mig tillräcklig kunskap så att jag kan utföra mitt arbete på ett så bra sätt som möjligt.

Vi är många i samhället som behöver arbeta med att skapa trygghet, räddningstjänsten är en del av den visionen.

Senast publicerad:

Senast publicerad: