Aktiviteter i Ullared våren 2024

Vi behöver fler beredskapsbrandmän till Ullared och under våren är flera aktiviteter planerade för dig som är nyfiken på yrket och vill veta mer eller bara vill besöka räddningsstationen med familjen.

I Ullared finns en beredskapsstation som behöver fler brandmän! Vill du bidra till en tryggare omgivning och finnas där för dina grannar då är brandman i beredskap något för dig. Det är ett spännande yrke med variation och utmaningar, god kamratskap och meningsfulla uppgifter. Ta chansen att kunna göra en insats för att hjälpa någon annan!

Aktiviteter i Ullared

Vill vill gärna träffa dig och berätta om yrket brandman i beredskap. Därför ordnar vi med flera olika aktiviteter i Ullared under våren. Hoppas vi ses!

Träffa brandmännen utanför ICA

Lördagarna 9, 16 och 23 mars klockan 11-14 står brandmännen i Ullared utanför ICA i Ullared.

Träna med oss

Träning på Padel & Gym onsdagen 3 april kl. 16.00-19.00. Kom och träna med oss!
Lina Rosell, brandman, håller ett cirkelpass.
Tid: 17.00-18.00

Cirkelpass
Cirkelträning är för alla, oavsett van att träna eller är nybörjare. Passet anpassar du själv utefter din förmåga och kan innehålla skivstång, kettlebells, hantlar och egen kroppsvikt.

Bli brandman
Går du i tankarna att bli brandman i beredskap? Då kan du testa på att göra rullbandstestet. Passa också på att prata med brandmännen som också är på plats, vid grillen.

Öppet Hus

Den 13 april klockan 13-16 öppnar vi upp portarna för dig som är nyfiken på vår verksamhet i Ullared. Det kommer bli en fullspäckad eftermiddag med många aktiviteter!

Testa att släcka med en handbrandsläckare, sitt i brandbilen och gå vår tipspromenad för stora och små. Passa också på att träffa våra medarbetare - har du frågor om brandskydd, krisberedskap, rekrytering av brandmän i beredskap eller annat så ställ dom till oss!

Du kommer också kunna titta på utrustningen i brandbilen och ta en fika. Detta och mycket mer står på programmet - kanske att Flammy också kommer på besök!

Prova på-kvällar

Den 18 april och den 23 april klockan 17-19.30 är det Prova på-kvällar på räddningsstationen i Ullared. Det är Drop-in utan anmälan med hålltider för information klockan 17.15 och 18.15.

Det blir en innehållsrik kväll där du får testa på hur det är att vara brandman i beredskap. Du kommer bland annat få prova på att göra rullbandstestet och andra anställningstester i gymmet. Det kommer finnas en kortare arbetsbana att gå klädd som rökdykare samt prova verktyg och materiel från bilarna med mera.

Förutom detta kommer du också få nyttig information om yrket och utbildningen. Det kan bli lite svettigt, så kom gärna ombytta.

Fem brandmän står vid en skylt där det står Ullared på.

Senast publicerad:

Senast publicerad: