Delta

Alla bränder är små till en början, en tidig insats kan göra stor skillnad! Var gärna med i Delta, en app till dig som är över 18 år som kan och vill göra en första insats vid brand. Det är frivilligt, kostnadsfritt och en möjlighet att hjälpa sina medmänniskor och bidra till en ökad trygghet.

Var laddar jag ner appen?
Appen kostar inget och du hittar den i din App Store genom att söka på Delta Räddningstjänsten Väst. Om du läser detta från din mobil så kan du komma direkt till Delta i din appbutik genom följande länkar:

Delta - Räddningstjänsten Väst i App Store (apple.com) Länk till annan webbplats. för iOS (Iphone)
Delta – Räddningstjänsten Väst – Appar på Google Play Länk till annan webbplats. för Android.

Om du läser detta från en dator kan du skanna QR-koder nedan med din mobilkamera för att komma till Delta i din App Store.

En tidig insats kan göra stor skillnad!
Räddningstjänsten Väst har alltid haft som ambition att minska responstiderna och konsekvenserna av olyckor. För att åstadkomma en mer markant förändring vad gäller konsekvenserna av olyckor kan det vara avgörande att någon annan ska ha gjort något innan vi kommer på plats. Med appen Delta är det enkelt för fler att kunna göra en första insats vid en brand innan räddningstjänsten är på plats.

Vad gäller när jag får ett larm?
Delta är en app som baseras på att man agerar som privatperson. Som frivillig har man inga befogenheter utöver vad en privatperson har, man agerar precis som om man skulle råkat passera en brand och väljer att göra en första insats. Som registrerad i appen och frivillig får man larm vid brand i ens närområde.

När en frivillig accepterar ett larm gäller följande:

  • Den frivilliga ska ta sig till platsen på ett så säkert sätt och tar om möjligt med sig egen handbrandsläckare och/eller brandfilt.
  • Den frivilliga placerar eventuellt fordon så räddningstjänsten kan komma fram på ett bra sätt.
  • Den frivilliga gör en riskbedömning i syfte att inte utsätta sig själv eller andra för onödiga risker.
  • Den frivilliga kan göra en första insats genom att rädda, varna eller släcka en brand.
  • Den frivilliga lämnar när räddningstjänsten kommer på plats så räddningstjänsten kan arbeta ifred med så goda förutsättningar som möjligt.

Ett samarbete med Heartrunner Sweden
Delta har lanserats i samarbete med Heartrunner, som också står bakom Sms-livräddare.

Senast publicerad:

Just nu är vi....


Kontakt

Vid frågor kontakta Räddningstjänsten Väst

E-post: rvast@rvast.se
Telefonnummer: 010-219 30 00

Information till grannen

Här Pdf, 1.6 MB. kan du ladda ner en informationsfolder för att sprida till dina grannar och bekanta. Tillsammans skapar vi trygghet!

Relaterade länkar

Här länkar vi till den informationen som också finns inne i appen Delta i Meny.

Eget ansvar och säkerhet

Läs om första insats vid brand!

FAQ

Om frivillig insatsperson

Här kan du läsa mer om vårt arbete som startade redan 2014 med frivilliga insatspersoner på de orter dit det tar lite längre tid innan räddningstjänsten är på plats vid en olycka.

Senast publicerad: